Warkah untuk Ida

Salam Ida 

Ingt kak finaz lg tak? heee.. I hope you didn't mind to open up my message like this. Nak tanya ni, Ida shat? keje ok tak? Firstly, akak just nak ida fikir dengan secare terbuka boleh? heeee... sebenarnya akak nak ida tahu apa akak buat ni semua utk kebaikkan ida. Ida tak rasa ke, abg ida marah ida ada sebab and bukannya dia tak syg ida..Akak ingat lagi, first time akak date dengan dia, first thing yg dia cerita is about adik dia which is you. Ida tak bangga ke eh ada abang mcm dia, ida tau tak ida beruntung dpt abg mcm dia? Akak ckp ni bkn nye akk nak sebelah kan sesape, tp akak terharu sbb abg awk tu amik berat dekat awk sgt2. Akak tau akak org luar, tk layak pun nk ckp sume benda ni dgn ida, but akak nak ida sedar yg abg ida tu syg ida. Cuma dia tunjuk syg dia dekat ida dgn sekat, halang, marah, pukul ida dr buat benda2 yg tak elok yg boleh merosakkan diri ida.. Kalau Ida perasan, dia marah sungguh kan bila apa-apa je isu yang berkaitan "kakak angkat" ida timbul? Itu sebab dia malu, malu dengan kawan2 dia yg anggap dia mcm tak reti jaga ida. Kalau apa2 yg akak tulis ni buat ida kecik hati, akak minta maaf ye? Kalau apa yg akak tulis ni masih lagi buat ida rasa benci, rasa menyampah, rasa tak suka ida tu dekat abang ida, for sure akak org yg paling sedih. Sebab apa? Sebab apa yg paling merisaukan dia adalah ida, adik dia. ---

2 comments:

Lynn Hamzah said...

wow...dah mula aktif kembali...miss your writing darling...

mochachichifinaz said...

hehehehe...thanks along :)